Aabenhus´s BBQ

Aabenhus´s BBQ

Opskrifter, Erfaringer og tips til grillen.

Her vil jeg blogge om mine kreationer og erfaringer på Weber kuglegrill og Gasgrill.
Samt ligge spændende opskrifter af det jeg laver.

Hilsen

Søren Aabenhus

Lækker ´Hjemmelavet Rabarber Limonade.

Mine OpskrifterPosted by Søren Aabenhus Tue, June 28, 2011 14:57:07

Så er sommeren over os og rabarberne står flot rundt om i haverne, og det er da helt klart noget som vi skal benytte os af..
Igår efter arbejde lavede jeg mig en stor omgang dejlig frisk rarbarber limonade, og der skulle gerne være nok til de næste par dage hvis altså ikke børnene finder ud af hvor godt det er.
Jeg havde set flere opskrifter på nettet sammensætningerne er vidt forskellige fra sted til sted, nogen er med citron andre er ikke, nogen er med hyld andre er ikke og nogen er med Non-Oxal andre er ikke.. Så jeg tog lidt fra dem alle og det endte med denne her opskrift:

1½ Kilo vaskede Rarbarber
500 Gram sukker
1 Stang vanilie
8 Dl. Vand
4 Modne Nektariner
1 Citron


Rabarne snittes i skiver og puttes i en stor gryde, Nektarinerne skæres i stykker og ryger oveni, dog skal stenen lige pilles fra.
Citronen presses i gryden og vaniliestangen flækkes og smides oveni..
Nu tilsættes vand og sukker og det hele skal nu koges i ca. en time ved mellem varme til Rabarberne og Nektarinerne er kogt helt fra hinanden..

Nu skal det stå og afkøle inden frugtkød/mos og vanilie sies fra saften.. Her valgte jeg at bruge et gazeklæde i en si for at kunne vride alt saften ud af frugtmosen og få det hele med..
Når det hele er kølet godt af hældes det på flasker, som forinden er kogt af og skyllet i Atamon.
Når Rabarberlimionaden skal drikkes fortyndes den efter smag, men regn i hvertfald med et blandingsforhold der hedder en del saft til 3 dele vand (1:3)
Limonaden opbevares på køl 1-2 uge
  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Søren Pedersen Thu, September 05, 2013 20:01:48

Hej

Super lemonade - tak for opskriften, den var rigtig god sammen med rabarber og ingefær cupcakes. som jeg fandt på http://www.madabc.dk/Rabarber+og+ingef%C3%A6r+cupcakes.aspx?id=0&l=R&dbid=bcbaa918-f2de-4f32-875f-a0d351226e43&t=128540223210000000

Tusind tak for en inspirerende hjemmeside, glæder til flere af dine opskrifter
Hilsen Søren